Project Open Air

Probleem uit de zorg

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen dragen zorgmedewerkers vaker en voor langere periodes chirurgische mondkapjes. Een veelgebruikte variant wordt vastgemaakt met elastiekjes achter de oren. Eerder dit jaar bereikten ons signalen dat zorgpersoneel hierdoor last kreeg van pijnlijke kleine wondjes boven de oren, van de druk van het elastieken bandje. Om het draagcomfort te vergroten probeerden zij zelf manieren te vinden om de elastiekjes achter de oren weg te houden, zoals paperclips of zelfgemaakte lapjes stof.

Oplossing

De ClipForMask is een hulpmiddel waaraan de elastiekjes van een mondkapje bevestigd kunnen worden, achterop het hoofd. De mondkapjes zitten zo strak tegen het gezicht aan maar zonder dat het irriterend is voor de oren.

Het bijzondere aan dit initiatief is dat het als een van de eerste in Nederland dit soort clips op grote schaal weet te produceren. Dit komt door het gebruik van spuitgieten, waarmee je tegen zeer lage kostprijs en met hoge precisie tot wel 1500 clips per uur kan maken. De clips zijn dan ook twee euro (of meer) goedkoper dan clips die zijn gemaakt met een 3D-printer.

Lees meer op Projectopenair.nl